شهید حسن اشکاوند
زندگینامه
شهيد فردي است كه مرزهاي طبيعت را در هم ميشكند و در مسير معنوي خويش به سوي معبود به خاك ارزش بقا و پايداري ميبخشد. براستي انسان برتـرين موجـود اسـت و ميتواند در نهايت تكامل خويش به مقام خليفه الهي برسد . انسان كاشف ظهـور جلـوههـاي حق در آينه هستي است او كه درك ميكند همه ذرات عالم وجود با زبان حـال و قـال بـه وحدانيت خداوند گواهي ميدهند به راستي اگر انسان در پهنه هستي وجـود نداشـت بـراي هستي چه مفهومي متصور بود؟
عالم از ما هست شد، ني ما از او باده از ما مست شد، ني ما از او
و شهيدان افرادي هستند كه به نقطه اوج كمال بشري دسـت يافتـهانـد. شـهيد حسن اشکاوند نيز از گروه شهدا و انسانهاي كاملي است كه خاك را بـراي رسـيدن بـه اوج كمـال درنورديد.
اولین روز از آخرین ماه زمستان سال 1342 بود که چشمان پدر و مادر و بستگان به نور تولد دُردانه روشن شد كه بنا به حُسن جمالش و ارادت خانواده وی به اهل بیت عصمت و طهارت «ع» نامش را حسن انتخاب كردند. او از شیرهی جان مادری مهربان عاشق به ائمهی اطهار «ع» نوشید و در دامن پر از مهر و محبتش پرورش پیدا كرد. حسن در خانوادهای مذهبی و صمیمی پرورش یافت تا اینکه شش بهار از عمرش را سپری و برای فراگیری علم و دانش راهی مدرسه شد.
وی تا پایه اول راهنمایی تحصیل كرد و برای كمك به معاش خانوادهاش ترك تحصیل نمود و در كارگاه موزائیكسازی مشغول كار شد. وی فردی بسیار خوشبرخورد، مهربان و متواضع بود. معاشرت صمیمانه با آشنایان و خویشان از او چهرهای دوستداشتنی به یادگار گذاشته است.
حسن در جریان مبارزات ملت ایران شجاعانه شركت داشت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طبس درآمد و در واحد تداركات و امور تسلیحات به خدمت پرداخت.
او برای دفاع از كیان اسلام، انقلاب و میهن اسلامی داوطلبانه در سال 1360 عازم جبههی حق علیه باطل شد و مردانه در مقابل دشمنان متجاوز ایستاد رزمندهی فداكار و شجاعی كه از روحیه معنوی بسیار بالایی برخوردار بود. وی موفق شد مدت هفت ماه طی دو بار اعزام به جبهههای نبرد حق علیه باطل به اسلام و مسلمین خدمت نماید. خرداد ماه سال1361 در منطقه شلمچه و در عملیات بیتالمقدس برای آزادسازی خرمشهر به عنوان فرمانده دسته رزمی شركت و سرانجام در تاریخ 4/3/1361 به آرزوی دیرینهاش رسید و به درجه رفیع شهادت نایل آمد. پیكر پاك و مطهر شهید اشكاوند روز سوم تیرماه همان سال بر دوش امت حزبالله طبس تشییع و در جوار آستان آقا حسینبن موسیالكاظم «ع» به خاك سپرده شد.
خداوندا: «از تو میخواهم كه توفیق شهادت نصیبم كنی. زیرا مقام شهید بسی بلند است، توصیهای به شما برادران سپاهیم كه به فرمودة امام: چشم تمام مستضعفان جهان به این انقلاب است پس بكوشید چون مسئولیتی بس سنگین و بار گرانی را به دوش میكشید و آن حراست از این انقلاب است كه چشم همه زاغه نشینان به آن دوخته است.»
وصیتنامه شهید
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
«پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم»: أَشرفُ القَتلِ قَتلُ الشُّهداءِ.
سرافرازترین قتل و کشتارها، شهادت شهیدان است. (بحار، ج ٧٧، ص ١٣٣)
ملتي كه شهادت براي او سعادت است پيروزاست. (امام خميني)
با درود و سلام به رهبر كبير انقلاب اسلامي ايران امام خميني و ملت شهيدپرور ايران، مطالب زير را به عنوان وصيتنامه ذكر ميكنم.
خداوندا؛ از تو ميخواهم كه توفيق شهادت نصيبم كني زيرا كه شهید مقامي والا دارد. سخني دارم با برادران همرزم سپاهيم؛ سلام بر شما برادران كه امام در باره شما ميگويد: ملت پشتيبان شما و خدا هم پشتيبان شما است. پس بكوشيد چون مسئوليتي بس سنگين و بار گراني را بردوش ميكشيد و آن حراست اين انقلاب است كه چشم همه مستضعفان جهان و چشم همه زاغهنشينان به آن دوخته است.
اما درخاتمه سخني دارم با پدر و مادر و خواهر و برادران مهربانم بنده از شماها ميخواهم كه اگر انشاالله به درجه رفيع شهادت نائل گرديدم برايم گريه نكنيد چون شهيد گريه نميخواهد پيروزي ميخواهد.
شهيدم من شهيدم من به كام خودرسيدم من
خــداحــافظ ايـا مـادر نميبينـم تــو را ديـگر
چرا مـادر به غم سوزي گذ شت ازما سیه روزي
والسلام حسن اشكاوند